Vele mogelijkheden afhankelijk van uw wensen

All-round partner in groenonderhoud

All-round partner in groenonderhoud

Groenonderhoud is een breed begrip. Wij informeren u graag naar de mogelijkheden,
daarom hebben we enkele voorbeelden voor u op een rijtje gezet.

Bekijk mogelijkheden

Bermenonderhoud

Een van de kernactiviteiten binnen ons bedrijf is het maaien van wegbermen voor de Nederlandse en Belgische overheid. Door de geruime ervaring en het uitgebreide machinepark zijn wij in staat om iedere specifieke wens van onze opdrachtgevers, op vakkundige wijze, uit te voeren.

Lees verder

Integraal groenonderhoud

Het kiezen van één partner voor het uitvoeren van alle voorkomende groenwerkzaamheden in een wijk, kent vele voordelen. Door het onderhoud integraal uit te zetten krijgen burgers een vertrouwd gezicht in de wijk. Het geeft tevens een kostenbesparing, omdat alle werkzaamheden zo efficiënt mogelijk kunnen worden uitgevoerd.

Lees verder

Onderhoud gazons

In elke openbare ruimte zijn gazons te vinden: kleine grasstroken langs de weg of grote parken. Door een diversiteit aan maaimachines zijn wij in staat, elk type gazon op elke locatie te maaien. Afhankelijk van het gewenste eindbeeld wordt de keus voor de juiste machine en methode vastgesteld.

Lees verder

Beheer ecologische graslanden

Opdrachtgevers kiezen steeds meer voor ecologisch beheer. Ecologisch beheer is het natuurvriendelijk beheren van het groen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door minder maaibeurten toe te passen op plekken als bermen of graslanden, waardoor meer planten de kans krijgen om te bloeien.

Lees verder

Onkruidbeheersing borstelen

Duurzaam onkruidbeheer of kortweg DOB, is een beslissingsondersteunend systeem dat beheerders helpt bij een effectieve onkruidbestrijding. In de DOB methode kunnen verschillende bestrijdingsmethoden (thermisch, mechanisch of chemisch) worden ingezet.

Lees verder

Onkruidbeheersing thermisch

Onlangs is bij Pennings Groenvoorziening B.V. een nieuwe hete-lucht machine afgeleverd. Het betreft een Air Comfort Combi 100 van weed-control. De Nimos met AIR Combi Comfort wordt door ons bedrijf ingezet ter vervanging van chemische bestrijding van onkruid, nazorg van borstelen en inzet op halfverhardingen.

Lees verder

Water geven

Aan de start van het groeiseizoen hebben bomen niet alleen goede grond nodig om hun voeding eruit te halen, maar ook voldoende vocht. Vooral bij nieuwe aanplant is het de eerste twee groeiseizoenen van essentieel belang dat de bomen voldoende water krijgen.

Lees verder

Veegwerkzaamheden

In opdracht van diverse opdrachtgevers voert ons bedrijf veegwerkzaamheden uit. Vaak gaat dit gepaard met de onkruidbestrijding op verharding.

Lees verder

Blad zuigen

In het najaar ondervinden veel mensen hinder van vallend blad. Om de overlast en onveiligheid zoveel mogelijk te beperken, wordt er door ons bedrijf ondersteuning geboden in het verwijderen van bladeren op hoofdwegen, fietspaden en gazons in de wijken.

Lees verder

Onderhoud watergangen

Voor goed waterbeheer is het van groot belang dat alle watergangen (sloten, beken, rivieren en kanalen) goed onderhouden worden. In natte periode kan dan overtollig water worden afgevoerd en in droge periode kan water worden aangevoerd.

Lees verder