Onkruidbeheersing borstelen

Effectieve onkruidbestrijding

Duurzaam onkruidbeheer of kortweg DOB, is een beslissingsondersteunend systeem dat beheerders helpt bij een effectieve onkruidbestrijding. In de DOB methode kunnen verschillende bestrijdingsmethoden (thermisch, mechanisch of chemisch) worden ingezet.

Onkruidbestrijding op verhardingen is in de hedendaagse maatschappij een hot item. In het kader van milieuvriendelijkheid wordt het gebruik van chemische middelen zo veel mogelijk beperkt. Bij veel opdrachtgevers gaat daarom de voorkeur uit naar een mechanische of thermische bestrijding van onkruid.

Éen van de belangrijkste preventieve maatregelen tegen onkruid, is het vuilvrij houden van verhardingen. Door het wegnemen van de voedingsbodem, wordt onkruidgroei belemmerd. Een manier om overmatige onkruidvorming te bestrijden is het borstelen van verhardingen. Bij deze manier van onkruidbestrijding worden de bovengrondse plantendelen weggehaald d.m.v. roterende staalborstels. Bij deze methode worden door ons machines ingezet van het merk Nimos. Door zijn compactheid, korte draaicirkel en knikbesturing is deze machine veilig en zeer wendbaar. Dit maakt deze machine uitermate geschikt voor gebruik in dorpskernen en steden, maar ook voor op kleinere terreinen. De veeg-zuigmachine volgt achter de borstelmachine om de losgeborstelde vegetatie en vrijkomend zand weer op te ruimen.

Ons team staat klaar om te helpen.

Vragen of vrijblijvend meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op.

Contact opnemen