Onderhoud watergangen

Uw partner voor goed waterbeheer

Voor goed waterbeheer is het van groot belang dat alle watergangen (sloten, beken, rivieren en kanalen) goed onderhouden worden. In natte periode kan dan overtollig water worden afgevoerd en in droge periode kan water worden aangevoerd.

Dit betekend dat watergangen moeten worden gemaaid. Hiervoor worden door ons mobiele kranen met maaikorf ingezet. Voor de watergangen met minder werkruimte, hebben wij de beschikking over midigravers met maaikorf. Als ook deze machines niet meer kunnen worden ingezet is het de beurt aan onze medewerkers met handgereedschappen. Het maaisel wordt na het maaien op de kant gedeponeerd, waarna wij het met vrachtauto en mobiele kraan opladen en vervoeren naar een erkende composteerinrichting. Soms wordt door opdrachtgevers gekozen voor verkleinen van de vegetatie. Hierin ondersteunen wij onze opdrachtgevers met de tractor met zware klepelmaaier en tractor met bermfrees.

Ook het maaien van vijvers valt binnen ons dienstenpakket. Met een maaiboot met sleep- of t-mes wordt de aanwezige vegetatie in de vijver losgemaaid. Vervolgens duwt de maaiboot het maaisel op de kant, waarna het wordt afgevoerd.

Ons team staat klaar om te helpen.

Vragen of vrijblijvend meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op.

Contact opnemen